nieuwbouw

Nieuw huis laten bouwen?

Heeft u plannen om een nieuw huis te laten bouwen? Dan komen er veel vragen op u af. Wat zijn de (on)mogelijkheden van de kavel? Wat staat er in het bestemmingsplan? Welk bouwsysteem is het beste? Waar moet ik rekening mee houden? Hoeveel kost het allemaal? Stuk voor stuk legitieme vragen. Vragen die ik als architect ook stel als ik aan een nieuw project begin. En toen ik begon met het realiseren van een nieuwe woning voor mij en mijn gezin, werden het vragen die nog meer gewicht in de schaal gingen leggen. Kortom, ik begrijp u.

Daarom neem ik u graag mee in het ontwerp voor ons eigen nieuwe huis, een vrijstaande woning die ik heb laten bouwen in Park16Hoven, een nieuwbouwwijk van Rotterdam. Belangrijke uitgangspunten bij dit ontwerp: comfort en lage lasten.

Bij het ontwerp van de woning heb ik rekening gehouden met de ‘total cost of ownership’. Dat betekent een supergoed geïsoleerd huis, onderhoudsarme materialen en slimme installaties. Ik geef u een kleine greep uit de voorzieningen. Zo heeft het huis aluminium kozijnen die nauwelijks onderhoud vergen. Slanke gevelwanden van isolerende ‘legoblokken’ creëren de hoogst mogelijke isolatiewaarde. Infraroodvloerverwarming is energiezuinig én behaaglijk en werkt alleen in die ruimten waar mensen aanwezig zijn. De CO2-gestuurde balansventilatie met warmteterugwinning gebruikt de energie uit de af te voeren lucht om de verse buitenlucht mee voor te verwarmen.

De woning heeft verder een ‘all electric concept’: alles werkt op elektra. Zonnepanelen zorgen voor de benodigde elektriciteit.

Nieuwsgierig naar de andere maatregelen en hoe dit er in het echt allemaal uit ziet en werkt? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. Dat kan plaatsvinden in het nieuwe huis, waar ik ook kantoor houdt. U bent welkom!

Energiezuinige woning, Rotterdam

Natuureducatiecentrum Prinsenbos, Naaldwijk

Vrijstaande woning, Zoetermeer

Appartementencomplex, Zoetermeer

Paardenstal, Oudenhoorn

Recreatiewoning, Dalfsen

Vrijstaande woning, Berkel en Rodenrijs

Vrijstaande woning, Vroondaal

Wilt u meer informatie?