Wat is duurzaam bouwen?

Indien u ervoor kiest om duurzaam te wonen en te bouwen, betekent dit dat u zoveel mogelijk rekening wenst te houden met de mens en het milieu. Als u duurzaam bouwt, dan hebt u tot doel om een zuinig energie- en watergebruik te hebben in uw huis. Maar duurzaam bouwen reikt verder dan dat. U houdt ook rekening met de toegankelijkheid van uw nieuwe woning en de aanpasbaarheid van de woning naarmate de jaren verstrijken. Indien het budget het toelaat kiest u voor duurzame en gezonde bouwmaterialen die, indien nodig, gerecycled en vervangen kunnen worden.

Duurzaam bouwen is niet voor de happy few

Tegenwoordig hoeft u gelukkig niet meer stinkend rijk te zijn om aan het duurzaam bouwen mee te kunnen doen. Duurzaam bouwen hoeft al lang geen handenvol geld meer te kosten. Kies een architect die is gespecialiseerd in duurzaam en energiezuinig bouwen. Deze zal vanaf het begin rekening houden met uw budget, uw wensen, en indien nodig u ook wijzen op de beperkingen van uw budget. Toch kunt u al met een beperkt budget een mooie energiezuinige woning laten bouwen. Een goede architect zal kiezen voor makkelijk te bewerken, maar recyclebare materialen die weinig energie opslorpen. Ook zal deze zorgen voor een goede isolatie van uw woning.

Bereid u voor

Zeker wanneer u op de trein van het duurzaam bouwen wilt springen, is het aangeraden u goed te laten informeren. Zorg dat u de kennis begrijpt en indien dit niet zo goed lukt u verduidelijking kunt vragen bij uw architect. Slaagt uw architect er niet in om een helder antwoord te formuleren op uw vraag over duurzaam bouwen dan heeft uw architect wellicht zelf niet de allernieuwste inzichten mee gekregen. Stel ook vragen aan familie en vrienden die misschien duurzaam hebben gebouwd. Wat zijn hun ervaringen? Waar dringen zij op aan om op te letten tijdens het duurzaam bouwen?

Kom gratis en vrijblijvend langs bij Lex Bruns

Lex Bruns is een architectenbureau dat is gespecialiseerd in duurzaam en energiezuinig bouwen. Wilt u duurzaam bouwen dan mag u altijd een gratis en vrijblijvend gesprek aanvragen bij Lex Bruns. De architect zal samen met u kijken wat er mogelijk is en u adviseren. Zo komt u tot een project waarin u vertrouwen hebt. Bruns zal dit project van A tot Z coördineren zodat u totaal geen bouw zorgen meer heeft. Duurzaam bouwen is dankzij Lex Bruns nog nooit zo makkelijk geweest.

Wilt u meer informatie?