Over mij

Sinds 1996 mag ik mij officieel architect noemen en heb in die hoedanigheid op diverse architectenbureaus aan de ontwikkeling van een grote verscheidenheid aan gebouwen gewerkt: renovatieprojecten, grootschalige retail, woningbouw, bedrijfshallen en ziekenhuizen.

In mijn laatste jaren in loondienst hield ik me bezig met grootschalige ziekenhuisprojecten waarbij ik tijdens de uitvoering de planning, de kwaliteit en het budget in de gaten hield; een soort van waakhond namens de opdrachtgever zou je kunnen zeggen.

Sinds september 2011 ben ik als zelfstandig architect in Rotterdam en omstreken actief.

Werkwijze

Als architect vertaal ik uw eisen en wensen in een prachtig en functioneel ontwerp. In de ontwerpfase leg ik u telkens diverse alternatieven voor, vergezeld van een opsomming van voor- en nadelen én de prijs-consequenties.

Tijdens de aanbestedingsfase zorg ik – door het aanvragen van meerdere offertes – voor een scherpe prijs uit de markt. Uiteraard stel ik ook het contract tussen u en de aannemer op, waarbij u gegarandeerd bent van maximale zekerheid tegen minimale kosten.

Tijdens de uitvoeringsfase stuur ik maximaal op de aspecten kwaliteit, tijd en geld; daartoe ben ik dagelijks op de bouw aanwezig om de voortgang en de kwaliteit te bewaken. Eventueel onvoorzien meerwerk wordt pas ná uw akkoord in opdracht gegeven. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent.

Architect aan Zet

Sinds 1 oktober 2020 ben ik Architect aan zet-gecertificeerd.

Architect aan Zet (AaZ) is een manier om het vergunningsvrij bouwen en verbouwen in Rotterdam mogelijk te maken. Concreet houdt dit in dat u via mij een eenvoudig bouwwerk in Rotterdam en omgeving kunt laten realiseren, zonder dat daarbij een vergunning aangevraagd dient te worden. Bij eenvoudige bouwwerken moet u denken aan een dakkapel, dakopbouw of aanbouw, maar ook één of twee nieuwbouwwoningen vallen hieronder. Voordeel is uiteraard de kortere doorlooptijd en – ook niet onbelangrijk – het vervallen van de legeskosten.

 • null

  Energiezuinige woning

  “Ons nieuwe droomhuis in Park16Hoven Rotterdam…”

   

 • null

  Huis Destino

  “Architect Lex Bruns begeleidde het project om Huis Distinto veiliger en gezonder te maken…”

   

Over mijn projecten

 • null

  Appartementencomplex De Aventurijn

  “Nieuw complex voor ouderen in Rokkeveen”

   

Wilt u meer informatie?